Szeretném megosztani veletek egy receptemet. Nagyon laktató és finom, de mégis egyszerűen elkészíthető. Íme:
Fűszeres páncélos krumpli sült céklával
A burgonyákat jól megmosom, kissé megdörzsölve. A céklát megmosom, meghámozom, majd ezt, és a krumplit is feldarabolom. A tepsi aljába szilikonos sütőpapírt teszek, így csak pici olaj szükséges a krumpli és cékla alá, illetve egy kevéske víz. A burgonyát megszórom sóval, pirospaprikával és petrezselyemmel. A céklára is teszek pici sót, illetve meglocsolom egy kevés citrom levével. Pár gerezd feldarabolt fokhagymát helyezek még a tepsibe, és letakarom alufóliával. Ezután előmelegített sütőbe belerakom. A sütési idő kinek mennyi, én hagyom, hogy kicsit ropogósabbra süljön a krumpli.
Mellé fogyasszatok például halat vagy szárnyast, illetve egy pohár finom bort (akkor persze ne tedd, ha utána vezetni akarsz, vagy munkába állni).
Lesz majd folytatás, addig is…
Jó étvágyat! :)